Nieuws

Nieuws:

21-12-2023: Het jaar is bijna ten einde. Daarom trakteer ik jullie op een kerstliedje van Elvis. De clip kun je onderaan deze pagina bekijken of op mijn YouTube-kanaal. Fijne feestdagen en een geweldig 2024!

10-03-2023: Afgelopen carnaval mocht ik, samen met twee collega's, carnavalsliedjes vertalen op het prachtige Sjtasiefestasie in Roermond. Een paar dagen later verscheen hier een mooi artikel over in dagblad de Limburger. Dit kun je bekijken in de map media onder het tabblad foto's. 

13-01-2023: Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Eind december is al jaren de Top2000 op NPO2 te volgen via tv en radio. Ik stem zelf altijd op die lijst, wat erg moeilijk is want je mag maar 35 nummers doorgeven. Dit jaar was het voor het derde jaar op rij dat er verschillende liedjes werden vertaald naar gebarentaal; top intiatief met betrekking tot toegankelijkheid. Afgelopen editie had ik de eer om ook wat liedjes voor mijn rekening te nemen. Het was een prachtige ervaring!

https://www.nporadio2.nl/nieuws/top2000/3dc22c02-4643-42e5-ab08-d0873e89194e/top-2000-nummers-worden-uitgebeeld-door-een-muziektolk

 

  

 

 

23-12-2022: We naderen weer het einde van een bewogen jaar. Via een kerstlied van de band Queen wens ik jullie allemaal prettige feestdagen en een spetterend 2023 toe! https://youtu.be/OM9GkZd5Y3I 

23-11-2022: Een jaar vliegt voorbij; dat zie je wel aan mijn laatste nieuwtje (tongue-out). Ik steun een aantal goede doelen en toevallig had een ervan (KNGF blindegeleidehonden) het over een mooi gebaar. 

26-11-21: Het is altijd leuk om mijn bedrijfsnaam ergens tegen te komen; ditmaal in een tijdschrift!

20-6-21: Vandaag is het vaderdag en de Primera zei daarom "Pap, voor jou een mooi gebaar, want je staat altijd voor me klaar". Ik sta met mijn bedrijf Mooi Gebaar ook altijd klaar om te komen tolken, te informeren over bijvoorbeeld de beroepscode of de verschillende tolkuren en voor een verzoeknummer te vertalen naar gebarentaal. Dus kan ik iets voor je betekenen? Laat het me weten! 

25-1-21: Ik ben er een tijdje tussenuit geweest in verband met zwangerschapsverlof. Ik ben moeder geworden van een prachtige dochter! Tijd gaat snel en deze maand vier ik een werkjubileum; ik mag al 10 jaar het mooiste beroep van de wereld uitoefenen en daar ben ik elke dag nog steeds heel blij mee. Daaarom vier ik dit met een lekker nummer: Take on me van de band A-ha. Klik op de link voor het nummer of scrol naar beneden (op deze pagina). https://youtu.be/jEne_gI5oXg

12-08-20: Vorig jaar september startte ik met de opleiding ''Visuele Muziek'' van de Academie Visuele Muziek. Ondanks dat onze voorstellingen niet door konden gaan in verband met het Coronavirus, hebben we de cursus toch, in aangepaste vorm, kunnen afronden. En met blijdschap en veel trots kan ik mededelen dat ik geslaagd ben en het certificaat dus heb behaald! Dit is een onderdeel van de leerroute tot Visuele muziektolk / Signdancer, en volgend jaar ga ik met de volgende onderdelen aan de slag. De eindtoets is mijn vertaling van het nummer Faint van de band Linkin Park. Het is een mooi filmpje geworden en kun je via deze link bekijken: https://vimeo.com/430379155/03d14f8b49.

16-06-20: Het zomerse weer komt er weer aan, dus had ik zin om een vrolijk, dansbaar nummer te vertalen. En het is geworden.......Give it up van KC&the sunshine band. Veel plezier ermee. https://youtu.be/caSK78G-nTw 

18-04-20: Het Weerter liedje ''Same stêrk'' van Patrick Hendrikx en Jo van Geneijgen brengt dankbaarheid aan al die mensen in de verzorging en aanverwante beroepen, maar geeft ook hoop en biedt troost aan iedereen. In overleg met de makers van het liedje heb ik dit nummer mogen vertalen in gebarentaal, zodat hun boodschap ook mensen met een auditieve beperking kan bereiken. Nog een extra woord van dank aan Jo die deze mooie clip gemaakt heeft. Bekijk de clip op https://youtu.be/bIORMMvrMrs of klik op het filmpje onderaan deze pagina.

 30-03-20: Het is een rare en onwerkelijke tijd waarin we leven. Het Corona-virus zet de hele wereld op zijn kop. Muziek helpt mij door moeilijke tijden heen. En ik hoop dat ik door het vertalen van een lekker 80's nummer kan bijdragen aan alle hartverwarmende initiatieven die in deze tijd ontstaan om te laten merken dat we dit samen te boven komen. https://youtu.be/MHGf1HClcM4  

10-02-20: Tijd voor een nieuwe muziektolkvideo: kijk op https://youtu.be/9NVZPwjAnqs of onderaan deze pagina. Veel plezier!

24-01-20: Een nieuw jaar is begonnen! Vorig jaar is deze website aangepast vanwege mijn nieuw logo waar ik heel blij mee ben. En nu kan ik met trots mijn bijpassende visitekaartjes presenteren! Het bijzondere aan de kaartjes is het papiersoort; er zit een bepaald relief op. Daarnaast is mijn logo voelbaar voor slechtzienden en blinden.

 

20-12-19: Afgelopen dinsdag, 18 december, heb ik samen met Werner Bloemers, een gastles over gebarentaal, doofblindheid en het werk als tolk nederlandse gebarentaal op basisschool de Kameleon te Weert mogen geven. Dat was erg leuk om te doen. De kinderen stelden interessante vragen en deden goed mee. Als extraatje hadden we een nummer van de Weerter band Moerepetazie ingestudeerd en gingen we samen met de kinderen het refrein oefenen. Als verrassing kwamen 2 heren van de band de klas binnen en hebben we het refrein met zijn allen in gebaren geoefend. Wat een fantastische ochtend en een bijzondere samenwerking. Hier komen een aantal passies van mij samen: gebarentaal, muziek en het Weerter dialect!

De clip van het nummer is inmiddels af en hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=OgR4PETQZFc. Meer info over de gastles en deze bijzondere samenwerking is te vinden op https://www.weertdegekste.nl/2019/12/moerepetazie-in-gebarentaal/ en op de Facebookpagina's van Moerepetazie, IMC Basis (Weert) en Tolk Mariska.

            

6-12-19: De hoogste tijd om weer een nummer te vertalen. Met de top2000 in het vooruitzicht ging ik na welke nummers ik erg leuk vind en toen kwam ik op deze uit: Never gonna give you up van Rick Astley. De video is onderaan deze pagina te vinden; veel kijkplezier!

12-09-19: De afgelopen maanden heb ik, ondanks de vakantie en extreme temperaturen, samen met een ontwerpster een bedrijfslogo gemaakt! Daar ben ik heel trots op. Je kan het nieuwe logo bovenaan de website zien. Ook zijn de nieuwe visitekaartjes in de maak! Tevens heeft deze website een make-over gekregen en ziet het er allemaal lekker fris uit. Bij deze wil ik Inge hartelijk danken voor het nieuwe logo en Steven voor de aanpassingen op de website!

08-03-19: Om het vinden van muziektolken makkelijker te maken en het bevorderen van de kwaliteit van deze specialisatie, is de website www.muziektolken.nl gestart. Daar is veel informatie te vinden over o.a. wat muziektolken is, wat een muziektolk nodig heeft ter voorbereiding en een lijst van beschikbare horende, slechthorende en dove muziektolken. Vanaf vandaag ben ik ook in die database te vinden. Op deze pagina vindt je informatie over mij, bijvoorbeeld welke stijlen van muziek ik graag vertaal en een compilatiefilmpje. 

18-02-19: Carnaval komt steeds dichterbij, dus daarom heb ik nog een gezellige carnavalskraker vertaald: Fabrizio's Roetewisser. Je kunt hem bekijken via deze link (https://youtu.be/BrnolztOb8g) of zie hetfilmpje onderaan deze pagina.

17-01-19: De band WIGG uit Nederweert bestaat 10 jaar. Ik ben bevriend met dit powertrio en heb als cadeautje één van hun eigen nummers vertaald naar de Nederlandse Gebarentaal. WIGG: proficiat met jullie jubileum! De clip is via deze link ( https://youtu.be/GyJ8E-Kp8iE) te bekijken of zie onderaan deze pagina. Meer weten over WIGG? Bekijk dan hun website www.wiggband.com.

20-12-18: De feestdagen komen er weer aan en daarom wens ik jullie via een visuele, auditieve maar vooral vrolijke wijze fijne feestdagen toe:

https://youtu.be/9DYMlulm6NI

13-11-18: Zondag was het de 11e van de 11e en daarmee is het carnavalsseizoen officieel ingeluid. Als Limburgse carnavalvierder en tolk met het naamgebaar ''Carnaval (met de m-hand)'' heb ik met liefde een carnavalsnummer voor jullie vertaald. Je vindt hem via deze link https://youtu.be/rNHf57kxb7Q en ook onderaan deze pagina. Dus lekker met zijn allen hossen, sjoenkele, dansen en feesten! 

29-10-18: In het weekend van 13 en 14 oktober volgde ik de tweedaagse visuele muziekcursus van 1.2.Communicate. Dat heb ik afgesloten met een mooi certificaat en een vertaling van het nummer ''I want to break free" van Queen. De video kun je zien via deze link: https://youtu.be/IdST7VbKXYs 

21-09-2018: Mijn schoonmoeder is jarig en speciaal voor haar heb ik een nummer vertaald. Hopelijk genieten jullie net zoveel als zij dat doet ;-) https://youtu.be/OlNmu-D558c

03-09-2018: De vakantie is voorbij; het werk is weer begonnen. En daarom heb ik weer een prachtig nummer uitgekozen om te vertalen. Het is te bekijken onderaan deze pagina of via deze link https://youtu.be/F56t8MzOKtU.

25-5-2018: Op 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. Deze nieuwe (Europese) privacywetgeving vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens. In de nieuwe wet worden de rechten van betrokkenen versterkt en uitgebreid, terwijl organisaties en bedrijven meer verplichtingen krijgen. Voor meer informatie over de AVG kunt U vinden op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl. Mijn privacyverklaring vindt U hier.

18-5-2018: De website bestaat 2 jaar!!! En dat vier ik door het posten van het prachtige nummer ''At your side'' van de Ierse band The Corrs. Je kunt hem bekijken onderaan deze pagina of via dese link:https://youtu.be/L2X5bhL5-LI. Veel kijkplezier!

13-03-2018: Afgelopen zaterdag was er weer een editie van het Sencity Festival met allerlei gave bands. Ik had de eer om nummers van deze bands te mogen vertalen. Op de videopagina kun je een impressie van die toffe avond zien. Alle bands, medewerkers, collega's en publiek: bedankt voor een top-ervaring!

03-01-2018: Ik wens iedereen een liefdevol, avontuurlijk, gezond, gelukkig en knallend 2018 toe. Het afgelopen jaar was een mooi jaar met verschillende klanten en leuke opdrachten. Hopelijk wordt het weer een mooi jaar met prettige samenwerkingen. 

-

 

Tijdens mijn werk heb ik vaker te maken met blindegeleidenhonden. Ik vind het werk dat ze doen fantastisch en besloot daarom KNGF te steunen door de pup Rena te adopteren. Wat een schatje he?!

 

02-10-2017: Eindelijk weer lekker kunnen muziektolken. Zie https://youtu.be/cPM4sbqW_kA voor het resultaat.

27-05-2017: Naast alle feestdagen die deze maand bevat, kan ik er nog een aan toevoegen: 1-5 is de datum dat vorig jaar mijn website online ging. www.mooigebaar.info bestaat nu dus alweer 1 jaar!!! Ik hef vanavond het glas op dit heuglijk feit. Op naar de 2 jaar :)

 

17-04-2017: Op 26 maart ging een droom in vervulling; ik heb mijn geadopteerde zeehond Bella mogen vrijlaten. Het was prachtig weer en na een beetje onwennigheid, gingen Bella en de andere zeehonden richting zee en hopelijk een mooie toekomst tegemoet.

 

06-03-2017: Een grote droom van mij is werkelijkheid geworden. Ik ben al heel lang donateur van zeehondencentrum Pieterburen. Om al dat prachtige werk nog meer te ondersteunen heb ik een zeehondpup geadopteerd en haar de naam Bella Gesto gegeven (Spaanse vertaling van Mooi Gebaar). Binnenkort zal ze sterk genoeg zijn om weer terug naar zee te gaan en dan mag ik haar vrijlaten! De datum is nog niet bekend, maar ik zal achteraf zeker foto's plaatsen van dit mooie moment. Op de foto met de witte vacht is ze nog heel jong en net bij de zeehondencreche binnengebracht. De tweede foto is van een paar weken erna en de laatste foto is vrij recent. Ze groeit goed, is speels en vrolijk en kan al zelfstandig vis eten.

 

 

 

20-12-16: Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerkingen van het afgelopen jaar. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een mooi 2017!

 

 

* 16-12-16: (dit stond op de facebookpagina van het bedrijf "Sleutel tot jouw talent":) Sleutel tot jouw talent is er voor iedereen zodat iedereen hun talenten kan ontwikkelen, zo ook voor de mensen die gebarentaal gebruiken.

Daarom heeft Sleutel tot jouw talent een gebarentolk gevraagd om gedeelte van de site om te zetten naar Nederlandse gebarentaal.

Op verschillende plekken op onze site kun je knoppen vinden, deze knoppen heten NGT,klik erop en dan is de tekst omgezet. Bedankt Mariska Bergs, dat jij jouw talent hebt gebruikt!

 

* Het grote moment is aangebroken......vanaf 01-05-2016 is mijn website online!!

Daarvoor bedank ik Steven de Brouwer voor zijn hulp bij het maken van de website (meer informatie: zie intensie.nl) en Maurice Moonen voor het maken van de foto's.

 

Agenda:

 

Muziektolken:

Dit is mijn nieuwste video: