Nieuws

Nieuws:

08-03-19: Om het vinden van muziektolken makkelijker te maken en het bevorderen van de kwaliteit van deze specialisatie, is de website www.muziektolken.nl gestart. Daar is veel informatie te vinden over o.a. wat muziektolken is, wat een muziektolk nodig heeft ter voorbereiding en een lijst van beschikbare horende, slechthorende en dove muziektolken. Vanaf vandaag ben ik ook in die database te vinden. Op deze pagina vindt je informatie over mij, bijvoorbeeld welke stijlen van muziek ik graag vertaal en een compilatiefilmpje. 

18-02-19: Carnaval komt steeds dichterbij, dus daarom heb ik nog een gezellige carnavalskraker vertaald: Fabrizio's Roetewisser. Je kunt hem bekijken via deze link (https://youtu.be/BrnolztOb8g) of zie hetfilmpje onderaan deze pagina.

17-01-19: De band WIGG uit Nederweert bestaat 10 jaar. Ik ben bevriend met dit powertrio en heb als cadeautje één van hun eigen nummers vertaald naar de Nederlandse Gebarentaal. WIGG: proficiat met jullie jubileum! De clip is via deze link ( https://youtu.be/GyJ8E-Kp8iE) te bekijken of zie onderaan deze pagina. Meer weten over WIGG? Bekijk dan hun website www.wiggband.com.

20-12-18: De feestdagen komen er weer aan en daarom wens ik jullie via een visuele, auditieve maar vooral vrolijke wijze fijne feestdagen toe:

https://youtu.be/9DYMlulm6NI

13-11-18: Zondag was het de 11e van de 11e en daarmee is het carnavalsseizoen officieel ingeluid. Als Limburgse carnavalvierder en tolk met het naamgebaar ''Carnaval (met de m-hand)'' heb ik met liefde een carnavalsnummer voor jullie vertaald. Je vindt hem via deze link https://youtu.be/rNHf57kxb7Q en ook onderaan deze pagina. Dus lekker met zijn allen hossen, sjoenkele, dansen en feesten! 

29-10-18: In het weekend van 13 en 14 oktober volgde ik de tweedaagse visuele muziekcursus van 1.2.Communicate. Dat heb ik afgesloten met een mooi certificaat en een vertaling van het nummer ''I want to break free" van Queen. De video kun je zien via deze link: https://youtu.be/IdST7VbKXYs 

21-09-2018: Mijn schoonmoeder is jarig en speciaal voor haar heb ik een nummer vertaald. Hopelijk genieten jullie net zoveel als zij dat doet ;-) https://youtu.be/OlNmu-D558c

03-09-2018: De vakantie is voorbij; het werk is weer begonnen. En daarom heb ik weer een prachtig nummer uitgekozen om te vertalen. Het is te bekijken onderaan deze pagina of via deze link https://youtu.be/F56t8MzOKtU.

25-5-2018: Op 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. Deze nieuwe (Europese) privacywetgeving vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens. In de nieuwe wet worden de rechten van betrokkenen versterkt en uitgebreid, terwijl organisaties en bedrijven meer verplichtingen krijgen. Voor meer informatie over de AVG kunt U vinden op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl. Mijn privacyverklaring vindt U hier.

18-5-2018: De website bestaat 2 jaar!!! En dat vier ik door het posten van het prachtige nummer ''At your side'' van de Ierse band The Corrs. Je kunt hem bekijken onderaan deze pagina of via dese link:https://youtu.be/L2X5bhL5-LI. Veel kijkplezier!

13-03-2018: Afgelopen zaterdag was er weer een editie van het Sencity Festival met allerlei gave bands. Ik had de eer om nummers van deze bands te mogen vertalen. Op de videopagina kun je een impressie van die toffe avond zien. Alle bands, medewerkers, collega's en publiek: bedankt voor een top-ervaring!

03-01-2018: Ik wens iedereen een liefdevol, avontuurlijk, gezond, gelukkig en knallend 2018 toe. Het afgelopen jaar was een mooi jaar met verschillende klanten en leuke opdrachten. Hopelijk wordt het weer een mooi jaar met prettige samenwerkingen. 

-

 

Tijdens mijn werk heb ik vaker te maken met blindegeleidenhonden. Ik vind het werk dat ze doen fantastisch en besloot daarom KNGF te steunen door de pup Rena te adopteren. Wat een schatje he?!

 

02-10-2017: Eindelijk weer lekker kunnen muziektolken. Zie https://youtu.be/cPM4sbqW_kA voor het resultaat.

27-05-2017: Naast alle feestdagen die deze maand bevat, kan ik er nog een aan toevoegen: 1-5 is de datum dat vorig jaar mijn website online ging. www.mooigebaar.info bestaat nu dus alweer 1 jaar!!! Ik hef vanavond het glas op dit heuglijk feit. Op naar de 2 jaar :)

 

17-04-2017: Op 26 maart ging een droom in vervulling; ik heb mijn geadopteerde zeehond Bella mogen vrijlaten. Het was prachtig weer en na een beetje onwennigheid, gingen Bella en de andere zeehonden richting zee en hopelijk een mooie toekomst tegemoet.

 

 

23-3-17: Ik heb een heerlijk 80's nummer vertaald; kijk onderaan deze pagina voor de youtube-link :)

 

06-03-2017: Een grote droom van mij is werkelijkheid geworden. Ik ben al heel lang donateur van zeehondencentrum Pieterburen. Om al dat prachtige werk nog meer te ondersteunen heb ik een zeehondpup geadopteerd en haar de naam Bella Gesto gegeven (Spaanse vertaling van Mooi Gebaar). Binnenkort zal ze sterk genoeg zijn om weer terug naar zee te gaan en dan mag ik haar vrijlaten! De datum is nog niet bekend, maar ik zal achteraf zeker foto's plaatsen van dit mooie moment. Op de foto met de witte vacht is ze nog heel jong en net bij de zeehondencreche binnengebracht. De tweede foto is van een paar weken erna en de laatste foto is vrij recent. Ze groeit goed, is speels en vrolijk en kan al zelfstandig vis eten.

 

 

 

20-12-16: Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerkingen van het afgelopen jaar. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een mooi 2017!

 

 

* 16-12-16: (dit stond op de facebookpagina van het bedrijf "Sleutel tot jouw talent":) Sleutel tot jouw talent is er voor iedereen zodat iedereen hun talenten kan ontwikkelen, zo ook voor de mensen die gebarentaal gebruiken.

Daarom heeft Sleutel tot jouw talent een gebarentolk gevraagd om gedeelte van de site om te zetten naar Nederlandse gebarentaal.

Op verschillende plekken op onze site kun je knoppen vinden, deze knoppen heten NGT,klik erop en dan is de tekst omgezet. Bedankt Mariska Bergs, dat jij jouw talent hebt gebruikt!

 

* Het grote moment is aangebroken......vanaf 01-05-2016 is mijn website online!!

Daarvoor bedank ik Steven de Brouwer voor zijn hulp bij het maken van de website (meer informatie: zie intensie.nl) en Maurice Moonen voor het maken van de foto's.

 

Agenda:

 

Muziektolken:

Dit is mijn nieuwste video: